nedelja, 6. januar 2013

NARAVNE TERAPIJE - Domače tinkture in čajne mešanice

Z DOMAČIMI TINKTURAMI IN ČAJNIMI MEŠANICAMI DO ZDRAVJA

 

MOJA RADOST
Tinktura česen
Čiščenje organizma ali detoksikacija pomaga telesu vrniti naravno ravnotežje.
To lahko dosežete s ČESNOVO tinkturo MOJA RADOST.


Uporabljamo jo lahko preventivno ali kurativno.
  • Kurativna vam bo pomagala pri prehladih, pri vnetju dihalnih poti, prebavnih motnjah…
  • Preventivno pa vam priporočam pitje vsaj 3 tedne, en teden pavze, in spet 3 tedne…42 dni je nekako cikel, ko se lahko tkiva očistijo in detoksificirajo…

Uporaba: 1 čajno žličko zmešamo v 1 dcl vode, popijemo 1 h pred jedjo
Po končani uporabi, če vam tinkture še kaj ostane, jo lahko mirno spravite v temen prostor in počakala vas bo do naslednje kure.

 


MOJA RADOST
Olje semena pegastega badlja
Pitje olja pripravljenega iz semen pegastega badlja  (semena namočena v deviškem olivnem olju ) je sredstvo za čiščenje jeter. Jetra so organ , v katerih se nabirajo vsi strupi, ki pridejo v naše telo.  Pitje izvlečka semen pegastega badlja  se priporoča kurativno, kakor tudi preventivno.
Uživanje:
  • Kurativno tri čajne žličke na dan 21 dni.
  • Preventivno dve čajni žlički na dan 21 dni.
Hkrati priporočamo še pitje čajne mešanice za zdravljenje jeter (mešanica iz osmih rastlin). Čaj pijemo 3 skodelice na dan 21 dni. Preventivno naredimo kuro 2x letno. Najbolje je začeti prvi dan po prvi polni luni po pustu.  Letos je to torek, 26.2.2013. Čez pol leto lahko kuro ponovimo.



MOJA RADOST
Tinktura ognjič

Tinktura ognjiča je narejena na bazi cvetov ognjiča. Uporablja se lahko zunanje, kot tudi notranje.
Zunanje tinkturo uporabljamo ob raznih kožnih vnetjih ter za razkuževanje odprtih ran, pri pretegnjenih mišicah, podplutbah, zmečkaninah in oteklinah. Razredčeno v razmerju 1:5 z destilirano vodo je za čiščenje aknaste kože, skupaj z mazilom rumene lakote.
Notranje jo uživamo ob črevesnih in želodčnih težavah ter okužbah, kot so na primer želodčni krči, čiri, driska, vnetje debelega črevesja ipd. Blaži težave v meno pavzi, pospešuje nastajanje in izločanje žolča, odvaja vodo, čisti kri.



MOJA RADOST
Tinktura rman
Tinktura rmana ugodno vpliva pri revmatskih obolenjih, nespečnosti, živčni napetosti in visokem krvnem tlaku. Zdravi dihala, pospešuje prekrvavitev, pomaga pri okvari srčne mišice. Odpravlja tudi neješčnost, krče v maternici, želodcu in debelem črevesju. Rman je rastlina, ki ima veliko moč celjenja ran tako notranjih kot zunanjih.
Uporaba: zunanje: za rane
Notranje: 3x na dan po eno čajno žličko pred obrokom samostojno ali z 1dcl vode. Ni priporočljivo za otroke, ker vsebuje alkohol.


MOJA RADOST
Tinktura timijan
Tinktura timijana je izvleček timijana v 50% alkoholu.
Ima močno antioksidativno in antibakterijsko delovanje. Če to redno počnemo, odpravimo prehladna obolenja iz našega doma. Pri redni uporabi ne bomo zboleli ne za gripo, angino, ne za viroznimi obolenji. Najbolje je, da imamo tinkturo na polički v kopalnici in jo uživamo vsako jutro po umivanju zob. Tisti, ki so  na prehladna obolenja bolj dovzetni, naj grgrajo tudi zvečer. Grgranje timijana služi kot zdravilo za odpravljanje aft v ustni votlini in tudi kot sredstvo proti smrčanju.
V pol dcl vode ali čaja vmešamo eno čajno žličko timijanove tinkture in s tem 4x izpiramo ustno votlino – grgramo. Zadnji srk popijemo, da naredimo dezinfekcijo do zapiralke. Otroci naj grgrajo poparek timijana.

TINKTURA TIMIJANA NE SME MANJKATI V NOBENI HIŠNI LEKARNI. (povzeto po knjigi Jožeta Majesa: Zdravnik zdravi, narava ozdravi)


MOJA RADOST
Tinktura divjega kostanja
Je odlično zdravilo za ožilje. Pospešuje krvni obtok in blaži težave pri krčnih žilah. Dobro deluje tudi pri ozeblinah, odprtih ranah, protinu, notranjih krvavitvah, angini, kronični driski, revmi ter predvsem pri razširjenih venah.
Glivice v ušesih
Glivice povzročajo v ušesih nadležno srbenje. Tega se lotimo tako, da paličico za čiščenje ušes namočimo v tinkturo divjega kostanja in z njo drgnemo mesto , kjer se nahajajo glivice. Znano je, da zunanje glivice najlažje odpravimo s tinkturo divjega kostanja. (povzeto po knjigi Jožeta Majesa: »Zdravnik zdravi narava ozdravi«)
Po uporabi tinkture divjega kostanja, se obolelo mesto namažemo še z mazilom divjega kostanja.
S tinkturo divjega kostanja in mazilom odpravljamo tudi neprijetne glivice med prsti na  nogah ali za nohti.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar